A lisztet, a margarint, a cukrot, a tejfölt, a sót és a tojást egy keverőtálba tesszük. Kézzel alaposan összedolgozzuk, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát cipó formájúra gyúrjuk, majd fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.
Almás töltelék: Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levét. Fahéjjal és ízlés szerinti cukorral összekeverjük.
Túrós töltelék: A túrót a tejföllel és cukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a megmosott mazsolát, és alaposan összedolgozzuk.
A tésztát a hűtőből kivéve megfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Rákanalazzuk az egyik tölteléket (almás vagy túrós), és egyenletesen elsimítjuk. A tészta másik felét is kinyújtjuk, vékony csíkokra vágjuk, és berácsozzuk vele a töltelék tetejét.
Előmelegített sütőben 180 °C-on körülbelül 35 percig sütjük, amíg a teteje aranyszínű lesz. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórjuk, majd kockákra vágva tálaljuk.