Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás- túrós rácsos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás

Almás töltelék

  • 1,5 kg alma
  • fahéj
  • cukor

Túrós töltelék

  • 0.5 kg túró
  • 2 evőkanál tejföl
  • cukor
  • mazsola

Elkészítése

A lisztet, a margarint, a cukrot, a tejfölt, a sót és a tojást egy keverőtálba tesszük. Kézzel alaposan összedolgozzuk, amíg sima tésztát nem kapunk. A tésztát cipó formájúra gyúrjuk, majd fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük.

Almás töltelék: Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levét. Fahéjjal és ízlés szerinti cukorral összekeverjük.

Túrós töltelék: A túrót a tejföllel és cukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a megmosott mazsolát, és alaposan összedolgozzuk.

A tésztát a hűtőből kivéve megfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Rákanalazzuk az egyik tölteléket (almás vagy túrós), és egyenletesen elsimítjuk. A tészta másik felét is kinyújtjuk, vékony csíkokra vágjuk, és berácsozzuk vele a töltelék tetejét.

Előmelegített sütőben 180 °C-on körülbelül 35 percig sütjük, amíg a teteje aranyszínű lesz. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórjuk, majd kockákra vágva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-turos-racsos/