Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 400 g leveles tészta 500 g túró 5 darab alma 20 darab babapiskóta (hosszúkás) 3 ek kristálycukor 1 ek vaníliás cukor fahéj (ízlés szerint) citromlé (ízlés szerint) tojássárgája (lekenéshez) Elkészítése: A leveles tésztát kisodorjuk téglalap alakúra, majd a közepére teszünk kettő darab babapiskótát (élére állítva), mögé pedig felszeletelt almát, aztán újra babapiskótát és újra […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2014.10.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 400 g leveles tészta
  • 500 g túró
  • 5 darab alma
  • 20 darab babapiskóta (hosszúkás)
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • fahéj (ízlés szerint)
  • citromlé (ízlés szerint)
  • tojássárgája (lekenéshez)


Elkészítése:

A leveles tésztát kisodorjuk téglalap alakúra, majd a közepére teszünk kettő darab babapiskótát (élére állítva), mögé pedig felszeletelt almát, aztán újra babapiskótát és újra almát.

Ezt a folyamatot addig folytatjuk, míg a kisodort tészta közepét megtöltjük. Ha marad az almából, akkor a piskóta tetejére tesszük. A piskótás almát meghintjük fahéjjal. A túrót kikeverjük a cukrokkal, majd a piskóta tetejére simítjuk.

A tészta egyik oldalát ráhajtjuk a töltelékre, majd a másik oldallal is betakarjuk (becsomagoljuk a tölteléket) és felvert tojássárgájával kenjük le.

Előre melegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük.

[box style=”info”]Finom volt :)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is