Elkészítése
Hozzávalók:
- 400 g leveles tészta
- 500 g túró
- 5 darab alma
- 20 darab babapiskóta (hosszúkás)
- 3 ek kristálycukor
- 1 ek vaníliás cukor
- fahéj (ízlés szerint)
- citromlé (ízlés szerint)
- tojássárgája (lekenéshez)
Elkészítése:
A leveles tésztát kisodorjuk téglalap alakúra, majd a közepére teszünk kettő darab babapiskótát (élére állítva), mögé pedig felszeletelt almát, aztán újra babapiskótát és újra almát.
Ezt a folyamatot addig folytatjuk, míg a kisodort tészta közepét megtöltjük. Ha marad az almából, akkor a piskóta tetejére tesszük. A piskótás almát meghintjük fahéjjal. A túrót kikeverjük a cukrokkal, majd a piskóta tetejére simítjuk.
A tészta egyik oldalát ráhajtjuk a töltelékre, majd a másik oldallal is betakarjuk (becsomagoljuk a tölteléket) és felvert tojássárgájával kenjük le.
Előre melegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük.
[box style=”info”]Finom volt :)[/box]

