Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 12 dkg cukor
- 8 dkg olvasztott margarin
- 4 közepes savanykás alma
- 3 evőkanál búzadara
- 1 dl tejföl
- 3 egész tojás
- 1 cs sütőpor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 2 evőkanál sárgabaracklekvár
- 1 cs vaníliás pudingpor
- a forma kikenéséhez margarin és búzadara
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral, citrommal habosra keverem, majd hozzáadom a túrót, ezzel is jól kikeverem, majd hozzáadom a tejfölt, az olvasztott margarint, a pudingport, a sütőport és végül a búzadarát.
Belekeverem a reszelt almát és egy 24 cm-es, kikent tortaformába öntöm. 170-180 fokon 20-25 perc alatt megsütöm.

