Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás zabpelyhes keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 12 dkg hajdinaliszt
  • 8 dkg kukoricaliszt
  • 3 dkg kókuszliszt
  • 3 evőkanál lenmagliszt
  • 15 dkg aprószenű zabpehely
  • 10 dkg mazsola
  • 5 dkg kókuszvirág cukor (használhatsz más cukrot is ha nincs otthon)
  • 50 dkg alma
  • fahéj
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 3 teáskanál sütőpor
  • víz

Elkészítése

Ez egy gyorsan elkészíthető, nagyon egészséges és finom keksz. Nyújtani és szaggatni sem kell, csak gyorsan összedolgozod az alapanyagokat és kis adagokba kilapítod a tepsin.

Az almákat hámozd meg, reszeld le, majd szórd meg fahéjjal.

Egy tálban keverd össze a liszteket, sütőport, cukrot, majd keverd hozzá a mazsolát. Nyomkodd ki az alma levét és keverd a tésztához az almát is, majd add a masszához a kókuszzsírt, az alma levét és pici vizet. Annyi vizet tegyél hozzá, hogy a tészta masszaként összeálljon, szépen elváljon az edény falától. Olyan legyen ami formálható, nem ragad, nem folyik (attól függ az almának mennyi leve lesz 20 ml-től akár majd 1 dl-ig is terjedhet).

Kis adagokat vegyél ki a masszából kanállal és a tenyereid között lapítsd ki vagy a tepsiben egy kanállal vagy pohár segítségével. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre kb 15 perc alatt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-zabpelyhes-keksz-2/