Az almát mossuk meg, hámozzuk meg és reszeljük le vagy használjunk aprítógépet.
A lenmaglisztet öntsük le a vízzel és hagyjuk állni picit, ez fogja összetartani a tésztát.
Egy tálban keverjük össze a zablisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát és a fűszereket. Ha nagyon édesszájú a család, akkor keverjünk hozzá teljes értékű nádcukrot, majd keverjük hozzá az olvasztott kókuszzsírt és adjuk hozzá a lenmaglisztes keveréket.
Az egészet keverjük gyorsan össze. Amikor elkevertük a tésztát, akkor kanál segítségével egy sütőpapírral bélelt tepsire tegyünk belőle kis halmokat és nyomkodjuk le, hogy keksz formája legyen.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük, amíg aranybarnára sül (kb 20-25 perc). A végén, ha édesebben szeretnétek egy kis barna nádcukorral szórjátok meg.