Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás zabpelyhes keksz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 bögre zabpehelyliszt (A bögre 2,5 dl-es.)
  • 1 bögre zabpehely (A bögre 2,5 dl-es.)
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 kiskanál vanília aroma
  • csipet őrölt gyömbér
  • 0,3 bögre kókuszolaj (a bögre 2,5 dl-es, vajat is használhatsz helyette)
  • 2 evőkanál lenmagliszt
  • 8 evőkanál víz
  • 4 darab alma

Elkészítése

Az almát mossuk meg, hámozzuk meg és reszeljük le vagy használjunk aprítógépet.

A lenmaglisztet öntsük le a vízzel és hagyjuk állni picit, ez fogja összetartani a tésztát.

Egy tálban keverjük össze a zablisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát és a fűszereket. Ha nagyon édesszájú a család, akkor keverjünk hozzá teljes értékű nádcukrot, majd keverjük hozzá az olvasztott kókuszzsírt és adjuk hozzá a lenmaglisztes keveréket.

Az egészet keverjük gyorsan össze. Amikor elkevertük a tésztát, akkor kanál segítségével egy sütőpapírral bélelt tepsire tegyünk belőle kis halmokat és nyomkodjuk le, hogy keksz formája legyen.

Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük, amíg aranybarnára sül (kb 20-25 perc). A végén, ha édesebben szeretnétek egy kis barna nádcukorral szórjátok meg.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-zabpelyhes-keksz/