Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 500 g zabpehely 1000 g alma (lereszelve) 100 g dió (durvára vágva) 150 g aszalt szilva 2 ek őrölt fahéj csipet só édesítőszer citromlé dió (a tetejére) mazsola (tetejére) olaj (kikenéshez) zsemlemorzsa (leszóráshoz) Elkészítése: Az almákat lereszeljük. Összekeverjük a zabpehellyel, dióval és az apróra vágott aszalt szilvával. Egy csipet sóval, édesítőszerrel, citromlével és a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2014.11.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g zabpehely
  • 1000 g alma (lereszelve)
  • 100 g dió (durvára vágva)
  • 150 g aszalt szilva
  • 2 ek őrölt fahéj
  • csipet só
  • édesítőszer
  • citromlé
  • dió (a tetejére)
  • mazsola (tetejére)
  • olaj (kikenéshez)
  • zsemlemorzsa (leszóráshoz)


Elkészítése:

Az almákat lereszeljük. Összekeverjük a zabpehellyel, dióval és az apróra vágott aszalt szilvával. Egy csipet sóval, édesítőszerrel, citromlével és a fahéjjal ízesítjük. Kézzel összegyúrjuk. Kettő kisebb tepsit (kb 25*25 cm-es) vékonyan kikenünk olajjal és zsemlemorzsával hintünk. Elosztjuk a masszát és a kezünkkel egyenletesen szétnyomkodjuk.

A tetejét megszórjuk durvára tört dióval vagy mazsolával. A diót vagy a mazsolát egy kicsit belesimítjuk a tésztába és forró sütőben kb. 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.

[box style=”info”]Egyszerű és laktató[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is