Hozzávalók:
- 500 g zabpehely
- 1000 g alma (lereszelve)
- 100 g dió (durvára vágva)
- 150 g aszalt szilva
- 2 ek őrölt fahéj
- csipet só
- édesítőszer
- citromlé
- dió (a tetejére)
- mazsola (tetejére)
- olaj (kikenéshez)
- zsemlemorzsa (leszóráshoz)
Elkészítése:
Az almákat lereszeljük. Összekeverjük a zabpehellyel, dióval és az apróra vágott aszalt szilvával. Egy csipet sóval, édesítőszerrel, citromlével és a fahéjjal ízesítjük. Kézzel összegyúrjuk. Kettő kisebb tepsit (kb 25*25 cm-es) vékonyan kikenünk olajjal és zsemlemorzsával hintünk. Elosztjuk a masszát és a kezünkkel egyenletesen szétnyomkodjuk.
A tetejét megszórjuk durvára tört dióval vagy mazsolával. A diót vagy a mazsolát egy kicsit belesimítjuk a tésztába és forró sütőben kb. 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.
[box style=”info”]Egyszerű és laktató[/box]