Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás zabpelyhes sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g zabpehely
  • 1000 g alma (lereszelve)
  • 100 g dió (durvára vágva)
  • 150 g aszalt szilva
  • 2 ek őrölt fahéj
  • csipet só
  • édesítőszer
  • citromlé
  • dió (a tetejére)
  • mazsola (tetejére)
  • olaj (kikenéshez)
  • zsemlemorzsa (leszóráshoz)


Elkészítése:

Az almákat lereszeljük. Összekeverjük a zabpehellyel, dióval és az apróra vágott aszalt szilvával. Egy csipet sóval, édesítőszerrel, citromlével és a fahéjjal ízesítjük. Kézzel összegyúrjuk. Kettő kisebb tepsit (kb 25*25 cm-es) vékonyan kikenünk olajjal és zsemlemorzsával hintünk. Elosztjuk a masszát és a kezünkkel egyenletesen szétnyomkodjuk.

A tetejét megszórjuk durvára tört dióval vagy mazsolával. A diót vagy a mazsolát egy kicsit belesimítjuk a tésztába és forró sütőben kb. 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.

[box style=”info”]Egyszerű és laktató[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almas-zabpelyhes-sutemeny/