Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 60 dkg finomliszt
  • 10 dkg zsír
  • 20 dkg porcukor
  • 3 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kevés tejföl  (kb egy kis doboz fele de, ha szükséges még egy keveset lehet tenni bele)

A krémhez

  • 1 liter tej
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin

A töltelékhez

  • 1 kg alma
  • 20 dkg cukor
  • 1 kávéskanál fahéj

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy egyforma lapot sütünk belőle egy 22×38 cm-es tepsi hátoldalán.

A krémhez a pudingport simára keverjük a tejjel, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, és az egészet alaposan kihabosítjuk.

A töltelékhez az almát lereszeljük, a fahéjjal és a cukorral megpároljuk, majd lehűtjük.

A sütemény összeállításához az első lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a második lapot, erre jön az almás töltelék, majd a harmadik lapra a maradék krém kerül. Végül befedjük a negyedik lappal.

A tetejére porcukrot szitálunk, vagy bevonjuk tortabevonó étcsokoládéval. Érdemes a krémmel és az almás töltelékkel kezdeni, hogy legyen idejük kihűlni, mire a lapokat megsütjük.

A sütemény pihentetés után, másnapra lesz igazán finom, amikor a lapok megpuhulnak.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almaskremes/