Elkészítése
Az élesztőt a cukorral, kevés langyos tejen felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval és a maradék tejjel összedolgozzuk.
Cipót formálunk a tésztából, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. Egy reszelővel a fagyos vajat ráreszeljük és feltekerjük.
Kinyújtjuk és háromszor hajtogatjuk 20 percenként.
Utolsó hajtogatás után fél cm vastag lapot nyújtunk a tésztából. 2/3 része lesz az alja. Ebből 6-7 cm-es lapokat szabunk.
Közepére párolt, fűszeres almát teszünk. A többire mogyorókrémet kenünk.
A megmaradt részt jó vékonyra nyújtjuk és rácsozóval lehengereljük és megfelelő nagyságú darabokat vágunk a töltelék befedésére. Rátesszük a rácsos étsztát a töltelékre és a széleit jól összenyomkodjuk, akár előtte vízzel is lekenhetjük, hogy jobban összetapadjon.
A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és felvert tojással lekenjük, majd 180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor porcukorral megszórhatjuk.

