Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almás, mogyorókrémes rácsos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 3 dkg élesztő
  • csipet só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 25 dkg vaj (fagyasztva)

Tetejére:

  • 1 tojás

Töltelékhez:

  • mogyorókrém
  • 3 darab alma (megpárolva)

Elkészítése

Az élesztőt a cukorral, kevés langyos tejen felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval és a maradék tejjel összedolgozzuk.

Cipót formálunk a tésztából, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. Egy reszelővel a fagyos vajat ráreszeljük és feltekerjük.

Kinyújtjuk és háromszor hajtogatjuk 20 percenként.

Utolsó hajtogatás után fél cm vastag lapot nyújtunk a tésztából. 2/3 része lesz az alja. Ebből 6-7 cm-es lapokat szabunk.

Közepére párolt, fűszeres almát teszünk. A többire mogyorókrémet kenünk.

A megmaradt részt jó vékonyra nyújtjuk és rácsozóval lehengereljük és megfelelő nagyságú darabokat vágunk a töltelék befedésére. Rátesszük a rácsos étsztát a töltelékre és a széleit jól összenyomkodjuk, akár előtte vízzel is lekenhetjük, hogy jobban összetapadjon.

A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és felvert tojással lekenjük, majd 180 fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.

Tálaláskor porcukorral megszórhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almasnutellas-racsos/