Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 40 dkg liszt 20 dkg margarin 10 dkg kristálycukor 1 ek rum vagy egy kicsi aroma fél citrom reszelt héja 1 csomag sütőpor 1 dl tejföl Töltelék: 2 kg alma fahéj cukor reszelt citromhéj 1 csomag vaníliás cukor Elkészítése: Keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd dolgozzuk lágy tésztává. A tésztát ketté szedjük, és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Erzsébet Bán
Beküldte: 2015.04.08.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 ek rum vagy egy kicsi aroma
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tejföl

Töltelék:

  • 2 kg alma
  • fahéj
  • cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor


Elkészítése:

Keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd dolgozzuk lágy tésztává. A tésztát ketté szedjük, és mindkét részt kinyújtjuk. Egy 30×20 cm-es tepsit kizsírozunk, kilisztezünk.

A tölteléket reszelve megdinszteljük (pár perc) ízlé szerinti mennyiségű fahéjjal, cukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral, majd hagyjuk kihűlni.

Az egyik kinyújtott lapot a tepsibe helyezzük, megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük az almát, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.

Villával megszurkáljuk a tetejét, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 20 percig sütjük.

Kihűlés után szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is