Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg kristálycukor
- 1 ek rum vagy egy kicsi aroma
- fél citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tejföl
Töltelék:
- 2 kg alma
- fahéj
- cukor
- reszelt citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
Keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd dolgozzuk lágy tésztává. A tésztát ketté szedjük, és mindkét részt kinyújtjuk. Egy 30×20 cm-es tepsit kizsírozunk, kilisztezünk.
A tölteléket reszelve megdinszteljük (pár perc) ízlé szerinti mennyiségű fahéjjal, cukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral, majd hagyjuk kihűlni.
Az egyik kinyújtott lapot a tepsibe helyezzük, megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük az almát, majd befedjük a másik kinyújtott tésztalappal.
Villával megszurkáljuk a tetejét, és előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 20 percig sütjük.
Kihűlés után szeleteljük.
