Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almásrétes muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 1 csomag rizslap (12 darabos)

A töltelékhez

  • 1 kg alma reszelve
  • 5 dkg eritrit
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 5 dkg margarin
  • 1 evőkanál rizsdara

A habhoz

  • 2 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor

Elkészítése

Az almát meghámozzuk, lereszeljük és a vajon megpároljuk, majd az eritrittel és a fahéjjal ízesítjük. A legvégén hozzáadjuk a rizsdarát is, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Egy mély tányérba hideg vizet teszünk és ebbe mártjuk meg egyesével, pár másodperc alatt a rizslapokat. A rizslapoknak nem szabad szétázniuk, de formázható állapotba kell kerülniük,

A vízbe mártott rizslapokkal a muffinsütő mélyedéseit kibéleljük úgy, hogy a rizslap kissé kilógjon a mélyedésből.

Ugyanígy járunk el, mind a 12-vel, majd a megpárolt, kihűtött almatölteléket belekanalazzuk.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd evőkanalanként beleadagoljuk a cukrot, végül habzsák vagy kanál segítségével az almatöltelék tetejére kanalazzuk.

Előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almasretes-muffin/