Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almatöltelékes francia pirítós recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 8 szelet toast kenyér
  • 5 dkg zabpehely
  • 1 ek fahéj
  • 3-4 ek barnacukor

Töltelék:

  • 40 dkg alma meghámozva, kockára vágva
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 15 dkg cukor
  • 1 ek fahéj
  • 1 zacskó vaníliás pudingpor
  • 4 dl víz


Elkészítése:

Először elkészítjük a tölteléket. Egy edénybe 4 dl vizet öntünk, belerakjuk az előkészített almát, cukrot vaníliás cukrot és fahéjat. Felforraljuk, addig főzzük, amíg az alma megpuhul, ekkor beleszórjuk a vaníliás pudingot és sűrűre főzzük.

Egy tálban elkeverjük az egész tojásokat a tejjel, tejszínnel és a fahéjjal.

Egy 22*33 cm-es tepsit, jénait kivajazunk és 4 szelet kenyeret beletépkedünk. Ráöntjük a tojásos keverék felét, majd az almatölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajta. 4 szelet kenyeret rátépkedünk a tetejére és a maradék tojásos keverékkel leöntjük.

Zabpehellyel és 3-4 ek barnacukorral megszórjuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. A teteje ropogós, a közepe krémes lesz.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almatoltelekes-francia-piritos/