Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 24 cm-es tortaformához 4-5 db alma 5 dkg kristálycukor 15 dkg porcukor 10 dkg vaj 15 dkg liszt 1 cs sütőpor 1 tk őrölt fahéj 2 cs vaníliás cukor 2 db tojás (nagy) 1 citrom leve és reszelt citromhéj 1 dl tej Elkészítése:   Az almát hámozzuk meg majd, negyedeljük, vágjuk ki a magházat, […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
KGizi
Beküldte: 2016.04.23.

Elkészítése

Hozzávalók:
24 cm-es tortaformához

  • 4-5 db alma
  • 5 dkg kristálycukor
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1 citrom leve és reszelt citromhéj
  • 1 dl tej


Elkészítése:

 

Az almát hámozzuk meg majd, negyedeljük, vágjuk ki a magházat, és vékonyan szeleteljük fel az almacikkeket. Ezután locsoljuk meg a citromlével, és forgassuk össze, hogy ne barnuljon meg.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, és helyezzük el rajta a felszeletelt almaszeleteket, majd szórjuk meg a kristálycukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal. (2-3 sor alma kerüljön egymás tetejére)

A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. Ezután adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, az egész tojást, és a tejet, majd keverjük simára.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, ízlés szerint őrölt fahéjjal, majd szitáljuk hozzá a vajas keverékhez. Ezután adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, majd keverjük alaposan össze.

A tortaformában lévő almaszeletekre ezután egyenletesen öntsük rá a masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt süssük készre (tűpróbáig!!). Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem, és kb. a sütési idő felénél letakartam egy sütőpapírral, nehogy nagyon megbarnuljon a tészta)

A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy hirtelen mozdulattal, fordítsuk át egy tálcára, hogy az alma kerüljön felülre.

Tálalás előtt ízlés szerint megszórhatjuk még fahéjas porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is