Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zsírt a cukorral és a tojások sárgájával simára keverjük. Beletesszük az almát, a citromhéjat, azokkal is összekeverjük, majd a tojások csipet sóval felvert fehérjét hozzátesszük óvatosan, hogy ne törjön össze. Beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, másfél ujjnyi magasságúra. 220 fokon tűpróbáig sütjük, rácsra borítva hagyjuk kihűlni. A krémhez a cukrot […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.11.

Hozzávalók

A krémhez

Elkészítése

A zsírt a cukorral és a tojások sárgájával simára keverjük. Beletesszük az almát, a citromhéjat, azokkal is összekeverjük, majd a tojások csipet sóval felvert fehérjét hozzátesszük óvatosan, hogy ne törjön össze.

Beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, másfél ujjnyi magasságúra. 220 fokon tűpróbáig sütjük, rácsra borítva hagyjuk kihűlni.

A krémhez a cukrot és a tojások sárgáját 1 dl vízzel gőz fölött sziruppá főzzük.

Ha langyosra hűlt, belekeverjük a vaníliás cukrot és a citrom levét, majd a vajjal habosra keverjük. Megkenjük vele a félbevágott tortalapokat.

Sztori:

Anyukám receptkönyvéből.

Nem érdemes belőle keveset csinálni (én 3-szoros adagot szoktam), mert egyrészt elfogy, meg bátran le lehet fagyasztani, ugyanolyan finom kiolvasztva is.

A tészta krém nélkül is lágy és finom, de más krémekkel is ki lehet próbálni, én tegnap naranccsal helyettesítettem a citromot és a tetejét megszórtam kandírozott narancshéjjal.

A kép még tálalás előtt készült, a tálon nem sikerült lefotózni, mert a gyerekeim azonnal lecsaptak rá. 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is