Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Almatorta citromkrémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg reszelt alma
  • 10 dkg zsír
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 db tojás
  • 2 csomag sütőpor
  • só

A krémhez

  • 1 tojássárgája
  • 0,5 db citrom leve
  • 20 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor

Elkészítése

A zsírt a cukorral és a tojások sárgájával simára keverjük. Beletesszük az almát, a citromhéjat, azokkal is összekeverjük, majd a tojások csipet sóval felvert fehérjét hozzátesszük óvatosan, hogy ne törjön össze.

Beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, másfél ujjnyi magasságúra. 220 fokon tűpróbáig sütjük, rácsra borítva hagyjuk kihűlni.

A krémhez a cukrot és a tojások sárgáját 1 dl vízzel gőz fölött sziruppá főzzük.

Ha langyosra hűlt, belekeverjük a vaníliás cukrot és a citrom levét, majd a vajjal habosra keverjük. Megkenjük vele a félbevágott tortalapokat.

Sztori:

Anyukám receptkönyvéből.

Nem érdemes belőle keveset csinálni (én 3-szoros adagot szoktam), mert egyrészt elfogy, meg bátran le lehet fagyasztani, ugyanolyan finom kiolvasztva is.

A tészta krém nélkül is lágy és finom, de más krémekkel is ki lehet próbálni, én tegnap naranccsal helyettesítettem a citromot és a tetejét megszórtam kandírozott narancshéjjal.

A kép még tálalás előtt készült, a tálon nem sikerült lefotózni, mert a gyerekeim azonnal lecsaptak rá. 🙂

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/almatorta-citromkremmel/