Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük.
A lisztbe belekeverjük a diót, a sütőport és a sót.
A kemény habhoz először a cukros tojássárgáját keverjük bele óvatosan (levegősen), majd a lisztes keveréket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe (20*36 cm) simítjuk a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon kb 25-30 percig sütjük (tűpróba).
Ha megsült a tészta és kihűlt, utána lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszahelyezzük a tepsibe.
A tejet beleöntjük egy edénybe és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, a kávét és a vaníliás cukrot. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük (pudingszerűre), majd félretesszük hűlni (időnként megkeverjük).
A vajat a porcukorral jól összekeverjük, majd a kihűlt krémet hozzáadjuk és gépi habverővel jól összekeverjük, végül belekeverjük a diót is.
A tésztára a krémet egyenletesen rákenjük. Mikróban megolvasztjuk a margarint és a vízgőz felett megolvasztott csokoládéhoz keverjük, majd ráöntjük a krém tetejére és szépen elsimítjuk.
Hűtőbe tesszük amíg meg nem dermed a csokoládé a tetején, majd hosszúkás szeletekre vágjuk és tálaljuk.

