Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Álom diós-kávés sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 3 evőkanál finomliszt
  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 0,5 csomag sütőpor
  • csipet só

Krém:

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál őrölt kávé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 6 evőkanál porcukor
  • 5 evőkanál darált dió

Tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj (olvasztott)

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük.

A lisztbe belekeverjük a diót, a sütőport és a sót.

A kemény habhoz először a cukros tojássárgáját keverjük bele óvatosan (levegősen), majd a lisztes keveréket.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (20*36 cm) simítjuk a tésztát és előmelegített sütőben 180 fokon kb 25-30 percig sütjük (tűpróba).

Ha megsült a tészta és kihűlt, utána lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszahelyezzük a tepsibe.

A tejet beleöntjük egy edénybe és csomómentesen elkeverjük benne a lisztet, a kávét és a vaníliás cukrot. Folytonos keverés mellett sűrűre főzzük (pudingszerűre), majd félretesszük hűlni (időnként megkeverjük).

A vajat a porcukorral jól összekeverjük, majd a kihűlt krémet hozzáadjuk és gépi habverővel jól összekeverjük, végül belekeverjük a diót is.

A tésztára a krémet egyenletesen rákenjük. Mikróban megolvasztjuk a margarint és a vízgőz felett megolvasztott csokoládéhoz keverjük, majd ráöntjük a krém tetejére és szépen elsimítjuk.

Hűtőbe tesszük amíg meg nem dermed a csokoládé a tetején, majd hosszúkás szeletekre vágjuk és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/alom-dios-kaves-sutemeny/