Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, amíg sima és rugalmas állagú lesz. A kész tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. Másnap a tésztát négy egyenlő részre osztjuk, majd mindegyiket kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát átlósan, mint a tortát, háromszög alakú szeletekre vágjuk. A háromszögek szélesebb végére egy kevés […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
cukrasz56
Beküldte: 2013.04.29.

Hozzávalók

A szóráshoz

A kenéshez

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, amíg sima és rugalmas állagú lesz. A kész tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

Másnap a tésztát négy egyenlő részre osztjuk, majd mindegyiket kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát átlósan, mint a tortát, háromszög alakú szeletekre vágjuk. A háromszögek szélesebb végére egy kevés áfonyalekvárt helyezünk, majd a tésztát szorosan feltekerjük kifli alakúra. A hajtásvégét tojássárgával megkenjük, hogy sütés közben ne nyíljon szét.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól távolabb, mivel sütés közben kissé megnőnek. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Hőlégkeveréses sütő esetén ügyelünk arra, hogy az alsó sütőfunkció is legyen bekapcsolva.

Ha a kiflik megsültek és kihűltek, vaníliás porcukorral szórjuk meg őket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
cukrasz56
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is