Elkészítése
A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, amíg sima és rugalmas állagú lesz. A kész tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap a tésztát négy egyenlő részre osztjuk, majd mindegyiket kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát átlósan, mint a tortát, háromszög alakú szeletekre vágjuk. A háromszögek szélesebb végére egy kevés áfonyalekvárt helyezünk, majd a tésztát szorosan feltekerjük kifli alakúra. A hajtásvégét tojássárgával megkenjük, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól távolabb, mivel sütés közben kissé megnőnek. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Hőlégkeveréses sütő esetén ügyelünk arra, hogy az alsó sütőfunkció is legyen bekapcsolva.
Ha a kiflik megsültek és kihűltek, vaníliás porcukorral szórjuk meg őket.
