Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Alpesi kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 evőkanál citrom aroma
  • 1 csipet só
  • 100 g sütés álló lekvár

A szóráshoz

  • 50 g vaníliás porcukor

A kenéshez

  • 1 db tojássárgája

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk, amíg sima és rugalmas állagú lesz. A kész tésztát fóliába csomagoljuk, és legalább egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

Másnap a tésztát négy egyenlő részre osztjuk, majd mindegyiket kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát átlósan, mint a tortát, háromszög alakú szeletekre vágjuk. A háromszögek szélesebb végére egy kevés áfonyalekvárt helyezünk, majd a tésztát szorosan feltekerjük kifli alakúra. A hajtásvégét tojássárgával megkenjük, hogy sütés közben ne nyíljon szét.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól távolabb, mivel sütés közben kissé megnőnek. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Hőlégkeveréses sütő esetén ügyelünk arra, hogy az alsó sütőfunkció is legyen bekapcsolva.

Ha a kiflik megsültek és kihűltek, vaníliás porcukorral szórjuk meg őket.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/alpesi-kifli/