Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az amarettini túrótorta egy különleges sütemény, amelyben a ropogós kekszalap, a krémes túró-mascarpone töltelék és a habtejszín találkozik. Gyümölcsökkel díszítve friss és mutatós desszert lesz belőle.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.08.26.

Hozzávalók

Elkészítése

Alap

A darált amarettini kekszből 150 grammot összekeverünk az olvasztott vajjal. Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát beolajozunk, majd belenyomkodjuk a kekszes alapot. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

Töltelék

A mascarponét, a túrót, a cukrot, a citromlevet, a tojásokat, a búzadarát és a maradék darált kekszet összekeverjük. (Egy evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.) Az így kapott masszát az előkészített formába öntjük.

Előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Tejszínes réteg

A tejszínt kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a habfixálót. A végén a mandulalikőrt is belekeverjük. A kész habot a kihűlt torta tetejére kenjük, majd legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Tálalás

Tálalás előtt a tortát friss gyümölcsökkel, kevés felmelegített lekvárral és a félretett kekszmorzsával díszítjük.

Tipp

Ha nincs amarettini keksz, más omlós kekszből is elkészíthető. A habhoz adhatunk egy kevés reszelt citromhéjat is, hogy még frissebb ízt kapjunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is