Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Amarettini túrótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 200 g amarettini keksz (összetörve, vagy darálva)
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 250 g mascarpone
  • 250 g túró
  • 10 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál búzadara
  • 400 g habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál mandulalikör (lehet aroma is)
  • gyümölcs (eper, szeder, áfonya)

Elkészítése

Alap

A darált amarettini kekszből 150 grammot összekeverünk az olvasztott vajjal. Egy 20 cm-es kapcsos tortaformát beolajozunk, majd belenyomkodjuk a kekszes alapot. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

Töltelék

A mascarponét, a túrót, a cukrot, a citromlevet, a tojásokat, a búzadarát és a maradék darált kekszet összekeverjük. (Egy evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.) Az így kapott masszát az előkészített formába öntjük.

Előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Tejszínes réteg

A tejszínt kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a habfixálót. A végén a mandulalikőrt is belekeverjük. A kész habot a kihűlt torta tetejére kenjük, majd legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Tálalás

Tálalás előtt a tortát friss gyümölcsökkel, kevés felmelegített lekvárral és a félretett kekszmorzsával díszítjük.

Tipp

Ha nincs amarettini keksz, más omlós kekszből is elkészíthető. A habhoz adhatunk egy kevés reszelt citromhéjat is, hogy még frissebb ízt kapjunk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/amarettini-turotorta/