Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 dl Amaretto (mandulalikőr) 2 tojássárgája (nagy) 5 dkg barna cukor 1 tk vanília aroma 12 g zselatin 5 ek tej 2 dl habtejszín 2-3 ek mandulaforgács Elkészítése: A tojások sárgáját a barna cukorral egy fémtálba tesszük, majd gőz fölött, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ezután levesszük a gőzről, és hozzákeverjük a vanília aromát, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.07.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 dl Amaretto (mandulalikőr)
  • 2 tojássárgája (nagy)
  • 5 dkg barna cukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 12 g zselatin
  • 5 ek tej
  • 2 dl habtejszín
  • 2-3 ek mandulaforgács


Elkészítése:

A tojások sárgáját a barna cukorral egy fémtálba tesszük, majd gőz fölött, állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

Ezután levesszük a gőzről, és hozzákeverjük a vanília aromát, a tejet, a tejszínt és a mandulalikőrt.
Visszahelyezzük a gőzre, kevergetve felforraljuk, és pár pillanatig még főzzük.

Végül levesszük, majd állandó keverés mellett hozzákeverjük a zselatint. Addig kevergetjük, míg teljesen feloldódik.

Ezután a formákba, vagy poharakba kanalazzuk, majd hűlni hagyjuk. Végül hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy teljesen lehűljön és megdermedjen.

Közben a mandulaforgácsot egy teflonserpenyőbe tesszük, majd kevergetve, lassú tűzön pár pillanat alatt megpirítjuk. (Vigyázzunk, mert nagyon hamar megég!)

Tálaláskor a krém tetejét megszórjuk a pirított mandulával.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is