Hozzávalók:
- 150 g puha vaj
- 50 g barna cukor
- 100 g porcukor
- 2 tk vanília kivonat
- 1 hideg tojás
- 1 hideg tojássárgája
- 300 g liszt
- 0,5 tk szódabikarbóna
- 20 dkg tej-, vagy étcsokoládé
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
A puha vajat habosra keverjük a barna cukorral, a porcukorral, a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, és krémesre keverjük.
Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, majd fakanállal beleforgatjuk az apróra vágott étcsokit.
A masszából gombócokat formázunk, és sütőpapírral fedett tepsire egymástól kissé távolabb helyezzük őket.
A már meleg sütőbe téve kb. 15 perc alatt enyhén pirosra sütjük. Hagyjuk a kekszeket tepsin kihűlni.
[box style=”info”]Durvára tört mogyorót is tehetünk még a tésztába.[/box]