Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Amerikai Kémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 7 db tojássárgája
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 kanál víz

Krém

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 7 db tojásfehérje
  • 5 evőkanál cukor
  • 0,5 liter habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
Amerikai krémes kép

Elkészítése

A tojások sárgáját a porcukorral simára keverjük, majd apránként hozzáadjuk a 20 dkg sütőporos lisztet és 15 kanál vizet. A tésztát egyenletesre keverjük, majd előmelegített sütőben 180-200 fokon tűpróbáig sütjük. A tűpróbánál egy fogpiszkálót vagy tűt szúrunk a tésztába: ha tisztán jön ki, akkor a tészta kész.

Krém:

A vaníliás pudingporokat fél liter vízzel megfőzzük, amíg sűrű krémet nem kapunk. Amíg a krém fő, a tojások fehérjét 5 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Amint a puding kész, még forrón összekeverjük a kemény tojáshabbal, így könnyű, habos krémet kapunk. Ezt a krémet a megsült tésztára öntjük, és a lekapcsolt, de még meleg sütőbe tesszük kb. 5 percre, hogy a krém kissé megszilárduljon.

Ezután fél liter habtejszínt 1 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verünk, majd a kihűlt krémes tészta tetejére kenjük. Végül csokireszelékkel díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/amerikai-kemes/