Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az amerikai krémes egy igazán mutatós, krémes sütemény, amelyben a kakaós piskóta, a könnyű vaníliás-pudingos krém és a habtejszín rétegei találkoznak. Nemcsak szép, hanem nagyon finom is, ezért ünnepekre vagy vendégvárónak is remek választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.02.

A tésztához

A krémhez

Díszítéshez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 27×37 cm-es tepsibe öntjük, és 180 °C-on kb. 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kissé kihűlni.

Krém elkészítése

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A pudingport simára keverjük a vízzel, majd sűrűre főzzük. A forró pudingot azonnal összekeverjük a felvert habbal, és még melegen a piskótára simítjuk. Ezután 10–15 percig visszatesszük közepes hőfokú sütőbe, majd teljesen kihűtjük.

Díszítés

A hideg sütemény tetejére rákenjük a kemény habbá vert tejszínt, végül bőven megszórjuk reszelt csokoládéval.

Tipp

A tejszínréteget ízesíthetjük egy kevés vaníliás cukorral vagy reszelt citromhéjjal. Ha még különlegesebb megjelenést szeretnénk, a tetejére csokiforgácsokat vagy pirított mandulaszeleteket is szórhatunk.ó

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Amerikai Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is