Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Amerikai krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 7 db tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 13 evőkanál víz

A krémhez

  • 7 db tojásfehérje
  • 7 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 dl víz

Díszítéshez

  • 3-4 dl habtejszín
  • csokoládé (reszelve )

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 27×37 cm-es tepsibe öntjük, és 180 °C-on kb. 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kissé kihűlni.

Krém elkészítése

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A pudingport simára keverjük a vízzel, majd sűrűre főzzük. A forró pudingot azonnal összekeverjük a felvert habbal, és még melegen a piskótára simítjuk. Ezután 10–15 percig visszatesszük közepes hőfokú sütőbe, majd teljesen kihűtjük.

Díszítés

A hideg sütemény tetejére rákenjük a kemény habbá vert tejszínt, végül bőven megszórjuk reszelt csokoládéval.

Tipp

A tejszínréteget ízesíthetjük egy kevés vaníliás cukorral vagy reszelt citromhéjjal. Ha még különlegesebb megjelenést szeretnénk, a tetejére csokiforgácsokat vagy pirított mandulaszeleteket is szórhatunk.ó

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/amerikai-kremes-3/