Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Amerikai krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 20 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 7 tojássárgája
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 evőkanál víz
  • 2 evőkanál olaj

A krémhez

  • 7 tojásfehérje
  • 10 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 dl tej

A tetejére

  • 4 dl cukrászhab
  • 5 dkg reszelt étcsokoládé

Elkészítése

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport is.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát egy sütőpapírral bélelt 25*38 cm-es tepsibe simítjuk. Körülbelül 15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A tojásfehérjéket egy kevés cukorral kemény habbá verjük.

A pudingporból, a maradék cukorból és a tejből a szokáos módon sűrű pudingot főzünk. Még melegen összekeverjük a habbal és a tészta tetejére kenjük.

Visszatesszük a sütőbe és még körülbelül 10 percig sütjük. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A süteményt tetejét reszelt csokoládéval díszítjük.

Pár órát hűtőben pihentetjük és utána már fogyasztható is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/amerikai-kremes-8/