Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Amerikai krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 7 db tojás
  • 13 evőkanál víz
  • 20 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése

Először a tojások sárgáját összekeverjük a vízzel, cukorral, kakaóporral, sütőporral és liszttel, hogy egy sima tésztát kapjunk. Ezt a tésztát 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük, amíg a piskóta szépen megemelkedik és átsül.

Amíg a piskóta sül, 0,5 liter vízben, 4 evőkanál cukorral sűrűre főzzük a pudingport. Amikor a puding elkészült, még forrón hozzákeverjük a 7 tojásfehérjéből és 7 evőkanál cukorból vert kemény habot. Ezt a krémet egyenletesen ráöntjük a frissen kisült, még forró piskótára, és visszatesszük a sütőbe további 10 percre, hogy a krém is megszilárduljon a tetején.

Miután a sütemény teljesen kihűlt, a habtejszínt kemény habbá verjük, és a sütemény tetejére simítjuk. A kész süteményt hűtőben pihentetjük, hogy a rétegek jól összeálljanak, majd szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/amerikai-kremes16695/