Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tésztához a lisztet és a vajat összemorzsoljuk, majd porcukorral, sóval és egy kis vízzel összegyúrjuk. Az így kapott tésztát 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni. Közben elkészítjük a tölteléket. Meghámozzuk az almát, majd felkockázzuk vagy karikázzuk. Az almához hozzáadjuk a lisztet, cukrot, fahéjat és egy kis citromlevet, majd jól összekeverjük. A […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.05.26.

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítése

sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tésztához a lisztet és a vajat összemorzsoljuk, majd porcukorral, sóval és egy kis vízzel összegyúrjuk. Az így kapott tésztát 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Közben elkészítjük a tölteléket. Meghámozzuk az almát, majd felkockázzuk vagy karikázzuk. Az almához hozzáadjuk a lisztet, cukrot, fahéjat és egy kis citromlevet, majd jól összekeverjük.

A tészta felét kinyújtjuk, és a kivajazott, kilisztezett formába tesszük. Egy kis vízzel meglocsoljuk, majd belerakjuk a tölteléket. Kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráhelyezzük a töltelékre. Ha van lelógó tészta, azt leszedjük, összesodorjuk és a sütemény köré helyezzük.

A felső tésztaréteget villával megszurkáljuk, majd vízzel és porcukorral megkenjük. A forró sütőben 50-55 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is