sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A tésztához a lisztet és a vajat összemorzsoljuk, majd porcukorral, sóval és egy kis vízzel összegyúrjuk. Az így kapott tésztát 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Közben elkészítjük a tölteléket. Meghámozzuk az almát, majd felkockázzuk vagy karikázzuk. Az almához hozzáadjuk a lisztet, cukrot, fahéjat és egy kis citromlevet, majd jól összekeverjük.
A tészta felét kinyújtjuk, és a kivajazott, kilisztezett formába tesszük. Egy kis vízzel meglocsoljuk, majd belerakjuk a tölteléket. Kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráhelyezzük a töltelékre. Ha van lelógó tészta, azt leszedjük, összesodorjuk és a sütemény köré helyezzük.
A felső tésztaréteget villával megszurkáljuk, majd vízzel és porcukorral megkenjük. A forró sütőben 50-55 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.