Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva fél órán át hűtőben pihentetjük.
A sütőtököt felcikkezzük, héját levágjuk, majd kis kockákra vágjuk. Fedő alatt puhára főzzük, leszűrjük, pépesítjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, a fűszereket, majd folytonos keverés mellett a margarint és a tejet is. Az egészet csomómentesre keverjük.
Egy 24 cm-es piteformát zsiradékkal kikenünk és kilisztezünk. A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett deszkán átgyúrjuk, kör alakúra kinyújtjuk akkorára, hogy a piteformán túlnyúljon, majd belehelyezzük. Kézzel az alját lenyomkodjuk és a kilógó széleit egy éles késsel levágjuk. Villával alaposan megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben először 160 fokon 15 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk langyosra hűlni. Beletöltjük a krémet és visszatesszük a sütőbe még 30 percre vagy amíg készre nem sül. Ezt onnan tudhatjuk majd, hogy a közepe nem fog az ujjunkhoz ragadni.
Ha készre a pite, hagyjuk kihűlni. Ezután a porcukrot elkeverjük az ételfestékkel és a vízzel, majd a sűrű mázat eloszlatjuk a pite tetején és hagyjuk rászáradni.








