Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Amerikai sütőtökkrém pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy 24 cm-es piteformáhozTésztához

  • 200 g finomliszt
  • 25 g porcukor
  • 100 g puha margarin
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vanília aroma

Krémhez

  • 500 g sütőtök
  • 30 g barnacukor
  • 110 g kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 teáskanál fahéj
  • 20 g olvasztott margarin
  • 100 ml tej

Mázhoz

  • 200 g porcukor
  • 4 evőkanál víz
  • 2 teáskanál narancssárga ételszínezék

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva fél órán át hűtőben pihentetjük.

A sütőtököt felcikkezzük, héját levágjuk, majd kis kockákra vágjuk. Fedő alatt puhára főzzük, leszűrjük, pépesítjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, a fűszereket, majd folytonos keverés mellett a margarint és a tejet is. Az egészet csomómentesre keverjük.

Egy 24 cm-es piteformát zsiradékkal kikenünk és kilisztezünk. A tésztát kivesszük a hűtőből, lisztezett deszkán átgyúrjuk, kör alakúra kinyújtjuk akkorára, hogy a piteformán túlnyúljon, majd belehelyezzük. Kézzel az alját lenyomkodjuk és a kilógó széleit egy éles késsel levágjuk. Villával alaposan megszurkáljuk.

Előmelegített sütőben először 160 fokon 15 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk langyosra hűlni. Beletöltjük a krémet és visszatesszük a sütőbe még 30 percre vagy amíg készre nem sül. Ezt onnan tudhatjuk majd, hogy a közepe nem fog az ujjunkhoz ragadni.

Ha készre a pite, hagyjuk kihűlni. Ezután a porcukrot elkeverjük az ételfestékkel és a vízzel, majd a sűrű mázat eloszlatjuk a pite tetején és hagyjuk rászáradni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/amerikai-sutotokkrem-pite/