Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ananászos sütik

Sütemény receptek

Ananászos-barackos szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta elkészítése: A lisztet a porcukorral, vajjal, tojással és sütőporral összegyúrjuk, amíg egynemű tésztát kapunk. A tészta felét vizes kézzel egy kivajazott, közepes méretű (kb. 20×30 cm-es) tepsibe nyomkodjuk. A tészta másik felét a tepsi széleire nyomkodjuk, kb. 2 ujjnyi vastagon, hogy peremet képezzen. Töltelék elkészítése: A pudingport a tejjel és cukorral csomómentesre keverjük, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Anyakonyha
Beküldte: 2013.04.13.

Tészta

Töltelék

Teteje

Elkészítése

Tészta elkészítése:

A lisztet a porcukorral, vajjal, tojással és sütőporral összegyúrjuk, amíg egynemű tésztát kapunk. A tészta felét vizes kézzel egy kivajazott, közepes méretű (kb. 20×30 cm-es) tepsibe nyomkodjuk. A tészta másik felét a tepsi széleire nyomkodjuk, kb. 2 ujjnyi vastagon, hogy peremet képezzen.

Töltelék elkészítése:

A pudingport a tejjel és cukorral csomómentesre keverjük, majd sűrű krémmé főzzük. Amikor a puding még meleg, belekeverjük a tejfölt, hogy selymes állagot kapjunk. A krémet a tésztára öntjük, és a tetejére szórjuk a lecsepegtetett ananászdarabokat.

Sütés:

A süteményt előmelegített sütőben, alacsony hőfokon (100-120 °C) sütjük körülbelül 75 percig. Akkor jó, ha a krém már nem folyik és megszilárdult. A sütés után hagyjuk teljesen kihűlni.

Teteje:

Az ananászkonzerv levét felfogjuk, és a tortazselét a csomagolásán található utasítás szerint elkészítjük. A zselét egyenletesen eloszlatjuk a kihűlt sütemény tetején, és megszórjuk szeletelt mandulával.

Tálalás:

A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a zselé megdermedjen, majd szeletekre vágva kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Anyakonyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is