Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ananászos-barackos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás

Töltelék

  • 1 liter tej
  • 40 dkg cukor
  • 4 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 900 g tejföl

Teteje

  • 1 csomag tortazselé
  • 1 doboz ananász konzerv
  • szeletelt mandula (a tetejére )

Elkészítése

Tészta elkészítése:

A lisztet a porcukorral, vajjal, tojással és sütőporral összegyúrjuk, amíg egynemű tésztát kapunk. A tészta felét vizes kézzel egy kivajazott, közepes méretű (kb. 20×30 cm-es) tepsibe nyomkodjuk. A tészta másik felét a tepsi széleire nyomkodjuk, kb. 2 ujjnyi vastagon, hogy peremet képezzen.

Töltelék elkészítése:

A pudingport a tejjel és cukorral csomómentesre keverjük, majd sűrű krémmé főzzük. Amikor a puding még meleg, belekeverjük a tejfölt, hogy selymes állagot kapjunk. A krémet a tésztára öntjük, és a tetejére szórjuk a lecsepegtetett ananászdarabokat.

Sütés:

A süteményt előmelegített sütőben, alacsony hőfokon (100-120 °C) sütjük körülbelül 75 percig. Akkor jó, ha a krém már nem folyik és megszilárdult. A sütés után hagyjuk teljesen kihűlni.

Teteje:

Az ananászkonzerv levét felfogjuk, és a tortazselét a csomagolásán található utasítás szerint elkészítjük. A zselét egyenletesen eloszlatjuk a kihűlt sütemény tetején, és megszórjuk szeletelt mandulával.

Tálalás:

A süteményt hűtőbe tesszük, hogy a zselé megdermedjen, majd szeletekre vágva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ananaszos-barackos-szelet/