Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ananászos finomság recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 doboz ananász konzerv
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 3 dl ananászlé
  • 2 evőkanál cukor
  • babapiskóta

Elkészítése

Először az ananászt kis darabokra vágjuk, majd félretesszük. A pudingport kevés tejjel és cukorral csomómentesre keverjük. A maradék tejet és 2,5 dl ananászlét felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a feloldott pudingport. Folyamatos kevergetés mellett visszatesszük a tűzre, és az egészet felforraljuk, amíg besűrűsödik. A sűrű krémbe belekeverjük az ananászdarabokat.

Egy 20 cm átmérőjű kuglófformát hideg vízzel kiöblítünk (vagy folpackkal kibélelünk, hogy könnyebb legyen majd kiborítani). A babapiskótákat ananászlével meglocsoljuk.

A formába először egy réteg pudingot öntünk, erre ráfektetjük az ananászlével meglocsolt babapiskótákat. Ezután újabb pudingréteget öntünk rá, és ezt a rétegezést addig folytatjuk, amíg a forma meg nem telik.

A kész desszertet fél napra a hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen.

Megjegyzés

Ez a recept egy 20 cm-es formához készült. Ha nagyobb, például 28 cm-es formát használunk, érdemes a mennyiségeket megduplázni, ahogy a példámban is történt, ahol három sor babapiskóta került bele a nagyobb formába.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ananaszos-finomsag/