Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ananászos hamis tiramisu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db ananász
  • 200 g babapiskóta
  • 1 csomag házi krémes krémpor
  • 8 dl tej
  • 1 dl fekete kávé
  • 1 kávéskanál fahéj

Elkészítése

Amíg a kávé lefő, a krémet a tejjel csomómentesre keverjük kézi mixerrel. Ez a krém nem túl édes, így ízlés szerint tovább ízesíthető.

Előkészítünk néhány poharat vagy kelyhet – a hosszúkás poharakban szebben mutat a rétegezés.

A poharak aljába két evőkanálnyi krémet kanalazunk. A babapiskótát kisebb darabokra törjük, hogy beleférjen a pohárba, majd gyorsan megmártjuk a kávéban, ügyelve arra, hogy ne ázzon el túlságosan.

A beáztatott piskótát a krémrétegre helyezzük, majd egy réteg ananászkockát teszünk rá. Ezután újabb réteg krém következik. A rétegezést addig folytatjuk, amíg megtelik a pohár.

A tetejére ananászt helyezünk, majd egy kevés fahéjjal megszórjuk, ami különleges, egzotikus ízt ad a desszertnek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ananaszos-hamis-tiramisu/