Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ananászos-kefires sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg búzadara
  • 1 csapott tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 4 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 4 kis doboz kefir (4*140g)
  • 0,5 dl olaj
  • 1 nagy doboz ananász konzerv (35 dkg töltőtömeg)


Elkészítése:

Egy kisebb tálban a kimért lisztet elkeverjük a búzadarával, sóval és sütőporral. Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk a kefireket. Csomómentesre keverjük a sütőporos liszttel. Kicsit félretesszük.

Egy közepes méretű tepsit (22*38 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és megszórunk kevés liszttel. Az ananászt apróbb darabokra vágjuk és hagyjuk lecsepegni. A gyümölcsdarabokat és az olajat a tésztába keverjük és az előkészített tepsibe öntjük.

170 fokon hőlégkeveréssel kb. 40 percet sütjük és tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Egy éles késsel felszeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.

[box style=”info”]Egy szaftos, nem túl édes, nagyon finom, ananászos édesség.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ananaszos-kefires-sutemeny/