Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ananászos répatorta hamis marcipánnal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Muffinhoz(1 csésze = kb 230 ml)

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 3 bögre reszelt répa (lazán a csészébe rakva, nem lenyomkodva)
  • 1 bögre kókuszreszelék (kb 10 dkg)
  • 1 bögre darált dió (az enyémből ez most kimaradt)
  • 1 bögre ananászpüré (mixerrel pürésítve vagy apróra vágva)
  • 3/4 bögre olaj
  • 0,5 bögre mazsola
  • 4 db tojás
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál só

Hamis marcipánhoz

  • 1 dl tej
  • 35 dkg kristálycukor
  • 10 dkg rétesliszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 2 teáskanál mandula aroma

Elkészítése

Muffin

A tojást a cukorral, a sóval és az olajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónás, fahéjas lisztet, majd az ananászpürét, végül a répát, kókuszt, diót és mazsolát. Sütőpapíros tepsibe öntjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük (tűpróba esetén itt még ragadhat kicsit a tészta). Ha muffin formában sütjük, 20-25 perc alatt kész van.

Hamis marcipán

A tejet felforraljuk a cukorral, majd apránként hozzákeverjük a kétféle lisztet és kb. 10 perc alatt sűrűre főzzük. A végén a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat és az aromát. Amikor kész lett, rögtön a süteményre öntjük és elsimítjuk. Ha kicsit hűtőben pihentetjük és keményítős porcukorral átgyúrjuk, akkor formázni is lehet. Ebből az adagból maradni fog erre is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ananaszos-repatorta/