Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 300 g rétesliszt 50 g margarin 100 g porcukor 1 tojás fél csomag sütőpor 20 g kakaópor 2 ek tej   Töltelékhez: 500 ml tej 100 g sima liszt 1 tojássárgája 1 csomag vaníliás cukor 1 csipet só 250 g margarin 250 g porcukor rum aroma 300 g babapiskóta 560 g ananász konzerv […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2015.04.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 300 g rétesliszt
  • 50 g margarin
  • 100 g porcukor
  • 1 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 20 g kakaópor
  • 2 ek tej

 

Töltelékhez:

  • 500 ml tej
  • 100 g sima liszt
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 250 g margarin
  • 250 g porcukor
  • rum aroma
  • 300 g babapiskóta
  • 560 g ananász konzerv
  • 1 citrom reszelt héja és leve

Máz:

  • 150 g porcukor
  • 100 ml víz
  • 30 g kakaópor
  • 50 g margarin


Elkészítése:

A tészta készítése:

A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjuk. Ketté osztjuk, és kinyújtjuk kb. fél cm vastagra. Papírral bélelt sütőlapon, 180°C-on kb. 8-10 perc alatt megsütjük.

A töltelék készítése:

A tejben elkeverjük a lisztet, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a csipet sót. Állandó keverés mellett sűrű kását főzünk. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, és kis adagokban hozzáadjuk a kihűlt kását. Az egyik tésztát megkenjük a krém felével. A tetejére ananászlé, citromlé és rumaroma keverékében megmártott babapiskótákat rakunk, majd megszórjuk az apróra vágott ananászdarabokkal. A megmaradt krémet rátesszük a süteményre, és betakarjuk a másik tésztával.

A csokoládémáz készítése:

A vizet és a porcukrot felforraljuk, és sziruppá főzzük. Még forrón ráöntjük a margarinra és a kakaóporra. Simává kavarjuk, majd ráöntjük a sütemény tetejére. Minimum 6 órára hideg helyre tesszük.

[box style=”info”]Video: https://www.youtube.com/watch?v=06_Z_J_mF_o[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is