Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ananászos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db piskótalap
  • 2 db ananász (+ a leve )
  • 1 db zselatin fix (0,5l-ként 1 zacskó)
  • 4 dl habtejszín (felverve )
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 4 evőkanál cukor
Ananászos szelet

Elkészítése

A pudingot megfőzzük a cukorral, az ananász lével, és a (szörpös) vízzel. Ha kihűlt, összekeverjük a felvert tejszínhabbal, és hozzáadjuk a kockázott ananászt (nem kell mindkét konzerv mennyiséget, ízlés szerint), majd belekeverjük a megfelelő mennyiségű zselatin fixet.

A piskótát csatos sütőformába visszatesszük, és ráöntjük a masszát. Egy éjszakára hűtőben dermesztjük, majd díszítjük. Akár plusz tejszínhab réteget önthetünk rá, vagy ha kiveszünk a krémből, mielőtt még az ananászt beletesszük (zselatinfix benne legyen!) tortadíszítővel lehet rá kis díszt nyomni, arra egy kocka ananászt.

Ha a massza és a piskóta közé teszünk egy kis karikára vágott banánt, fokozhatjuk az ízhatást.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ananaszos-szelet/