Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ananászos túrótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótatekercshez

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 üveg baracklekvár

A kerek piskótalaphoz

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor ( főzős)
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg túró
  • 1 db citrom reszelt héja

A torta tetejére

  • 1 doboz ananász konzerv
  • 1 csomag színtelen torta zselé

Elkészítése

Először a piskótatekercset készítjük el, 8 tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport végül a tojások felvert habját, sütőpapírral bélelt tepsiben aranybarnára sütjük.

Ezután a 3 tojásból készítjük el ugyanígy a piskótát, amit kerek sütőpapírral bélelt formában sütjük.

miután kisültek a kerek lapot félretesszük, a 8 tojásból készült piskótát pedig még melegen feltekerjük konyharuhában.

Elkészítjük a krémet:

A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd miután kihűlt hozzákavarjuk a margarint, a porcukrot, a túrót és a citrom reszelt héját.

A piskótát megkenjük baracklekvárral és felszeleteljük.

Egy tortaforma aljába helyezzük a kerek piskóta lapot, körbe pedig a piskótaszeleteket, közepébe a krémet tesszük.

A tetejére ananászdarabokat rakunk és leöntjük tortazselével, amit a tasakon leírt módon készítünk el.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ananaszos-turotorta-2/