Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ananásztorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 tojásos piskóta

Krémhez

  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 doboz ananász konzerv
  • tejszínhab

Elkészítése

A piskótát a szokásos módon megsütjük (négyszög és kerek is lehet). Ha kihűlt akkor a tetejéről ujjnyi vastag réteget levágunk. Az aljából a tésztát kikanalazzuk úgy, hogy maradjon pereme. A töltelékhez a piskóta belsejét megöntözzük az ananász levével, hogy kicsit nedves maradjon. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük , majd az apróra vágott ananászt (ha soknak találjuk csak a felét adjuk hozzá) és a nedves piskótát. Ezzel a krémmel töltjük a piskótát. Rátesszük a tetejét és jól lehűtjük. A torta szeleteket tejszínhabbal tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/ananasztorta/