Elkészítése
Alsó tészta elkészítése
Az alsó tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd tepsi nagyságúra (kb. 36×31 cm) nyújtjuk. A kinyújtott tésztát megkenjük valamilyen savanykás lekvárral, például meggyel, ribizlivel vagy áfonyával.
Piskóta tészta elkészítése
A tojásfehérjéket cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és tovább habosítjuk 1-2 percig. Ezt követően belekeverjük a darált diót és a sütőporos lisztet. A piskótatésztát ráöntjük a lekvárral megkent alsó tésztára, és 160 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Krém elkészítése
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A tejet a pudinggal és a liszttel sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
Torta összeállítása
Miután a tészta megsült és kihűlt, rákenjük a krémet. A maradék két tojásfehérjét két evőkanál porcukorral gőz felett kemény habbá verjük, majd hűlés után a vajas krémre kenjük. A tetejét reszelt csokoládéval megszórjuk.
