Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Anasztázia szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alsó tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál tejföl
  • 0,5 csomag sütőpor

Piskóta tészta

  • 5 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 4 evőkanál rétesliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém

  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg savanykás lekvár

Elkészítése

Alsó tészta elkészítése

Az alsó tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd tepsi nagyságúra (kb. 36×31 cm) nyújtjuk. A kinyújtott tésztát megkenjük valamilyen savanykás lekvárral, például meggyel, ribizlivel vagy áfonyával.

Piskóta tészta elkészítése

A tojásfehérjéket cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és tovább habosítjuk 1-2 percig. Ezt követően belekeverjük a darált diót és a sütőporos lisztet. A piskótatésztát ráöntjük a lekvárral megkent alsó tésztára, és 160 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

Krém elkészítése

Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A tejet a pudinggal és a liszttel sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudingot.

Torta összeállítása

Miután a tészta megsült és kihűlt, rákenjük a krémet. A maradék két tojásfehérjét két evőkanál porcukorral gőz felett kemény habbá verjük, majd hűlés után a vajas krémre kenjük. A tetejét reszelt csokoládéval megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/anasztazia-szelet/