Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A margarint a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük, majd felverjük a tojásfehérjét, és a két keveréket óvatosan összedolgozzuk. Ezután villával összetörjük a túrót, és hozzáadjuk a masszához. Két deciliter folyadékot melegítünk (de ne forraljuk), és folyamatos kevergetés mellett feloldjuk benne az egy csomag zselatint. Ezt is hozzáadjuk a túrós masszához. Ezután belerakjuk a mazsola […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.09.25.

Hozzávalók

Elkészítése

A margarint a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük, majd felverjük a tojásfehérjét, és a két keveréket óvatosan összedolgozzuk. Ezután villával összetörjük a túrót, és hozzáadjuk a masszához.

Két deciliter folyadékot melegítünk (de ne forraljuk), és folyamatos kevergetés mellett feloldjuk benne az egy csomag zselatint. Ezt is hozzáadjuk a túrós masszához. Ezután belerakjuk a mazsola háromnegyedét, a fél citrom levét és reszelt héját.

Elkezdjük rétegezni a tortát egy nagyobb tálba, amelyből később könnyen ki tudjuk borítani. Az első réteg a maradék mazsola lesz, amit a szeletelt konzerv barack követ. Ezután jön egy ujjnyi vastag réteg túrós massza, majd tejbe áztatott babapiskóta (csak egy pillanatra mártsuk a tejbe, hogy ne legyen túl puha).

Folytatjuk a rétegezést a mazsola kivételével, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A legfelső réteg lehetőleg babapiskóta legyen. Az elkészült tortát két órára hűtőbe tesszük, hogy a zselatin megszilárduljon. Végül kiborítjuk a tálból egy tálcára, és már fogyasztható is.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is