Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Andi szülinapi túrótortája recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg túró
  • 1 nagy doboz őszibarackkonzerv
  • 1 kis csomag mazsola
  • 1 csomag zselatin (granulátum)
  • 25 dkg margarin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg kristálycukor
  • 3 dl tej
  • 3 db tojás
  • 1 csomag babapiskóta
  • 0,5 db citrom

Elkészítése

A margarint a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük, majd felverjük a tojásfehérjét, és a két keveréket óvatosan összedolgozzuk. Ezután villával összetörjük a túrót, és hozzáadjuk a masszához.

Két deciliter folyadékot melegítünk (de ne forraljuk), és folyamatos kevergetés mellett feloldjuk benne az egy csomag zselatint. Ezt is hozzáadjuk a túrós masszához. Ezután belerakjuk a mazsola háromnegyedét, a fél citrom levét és reszelt héját.

Elkezdjük rétegezni a tortát egy nagyobb tálba, amelyből később könnyen ki tudjuk borítani. Az első réteg a maradék mazsola lesz, amit a szeletelt konzerv barack követ. Ezután jön egy ujjnyi vastag réteg túrós massza, majd tejbe áztatott babapiskóta (csak egy pillanatra mártsuk a tejbe, hogy ne legyen túl puha).

Folytatjuk a rétegezést a mazsola kivételével, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A legfelső réteg lehetőleg babapiskóta legyen. Az elkészült tortát két órára hűtőbe tesszük, hogy a zselatin megszilárduljon. Végül kiborítjuk a tálból egy tálcára, és már fogyasztható is.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/andi-szulinapi-turotorta/