Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az angol szelet mutatós, háromszínű sütemény, amely ünnepi alkalmakra is tökéletes választás. A kakaós, vaníliás és színezett piskótalapok közé lágy vaníliakrém kerül, a tetejét pedig csokoládébevonat koronázza meg. Szeletelve igazán elegáns és ízletes édesség.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.31.

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése

A szalalkálit 4 evőkanál tejben feloldjuk. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a szalalkális tejet. Alaposan elkeverjük, végül beleforgatjuk a lisztet és a tojások keményre vert habját.

A tésztát három részre osztjuk: az első marad sárga, a másodikhoz 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál tejet keverünk, a harmadikat vérnarancsaromával vagy piros ételfestékkel színezzük. A három lapot külön-külön, sütőpapírral bélelt, 20×30 cm-es tepsiben megsütjük, majd kihűtjük.

Krém elkészítése

A vaníliás pudingport megfőzzük a tejben, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a pudinghoz adjuk. A lapokat megtöltjük a krémmel úgy, hogy alulra a barna, középre a sárga, felülre pedig a rózsaszínű kerül.

Bevonat

A tortabevonót felmelegítjük, elkeverjük az étolajjal, majd amikor langyos, a sütemény tetejére simítjuk.

Pár órás pihentetés után hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

Tipp

A krémbe tehetünk kevés reszelt citromhéjat is, így friss ízt kap a sütemény. Ha még különlegesebb hatást szeretnénk, a tetejét díszíthetjük fehér csokoládécsíkokkal is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is