Elkészítése
Tészta elkészítése
A szalalkálit 4 evőkanál tejben feloldjuk. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a szalalkális tejet. Alaposan elkeverjük, végül beleforgatjuk a lisztet és a tojások keményre vert habját.
A tésztát három részre osztjuk: az első marad sárga, a másodikhoz 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál tejet keverünk, a harmadikat vérnarancsaromával vagy piros ételfestékkel színezzük. A három lapot külön-külön, sütőpapírral bélelt, 20×30 cm-es tepsiben megsütjük, majd kihűtjük.
Krém elkészítése
A vaníliás pudingport megfőzzük a tejben, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a pudinghoz adjuk. A lapokat megtöltjük a krémmel úgy, hogy alulra a barna, középre a sárga, felülre pedig a rózsaszínű kerül.
Bevonat
A tortabevonót felmelegítjük, elkeverjük az étolajjal, majd amikor langyos, a sütemény tetejére simítjuk.
Pár órás pihentetés után hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Tipp
A krémbe tehetünk kevés reszelt citromhéjat is, így friss ízt kap a sütemény. Ha még különlegesebb hatást szeretnénk, a tetejét díszíthetjük fehér csokoládécsíkokkal is.

