Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Angol szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 1 dkg szalalkáli
  • 6 db tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 5 evőkanál tej
  • 1 üvegcse vérnarancs aroma

A krémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

A tetejére

  • 10 dkg tortabevonó
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése

Tészta elkészítése

A szalalkálit 4 evőkanál tejben feloldjuk. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a szalalkális tejet. Alaposan elkeverjük, végül beleforgatjuk a lisztet és a tojások keményre vert habját.

A tésztát három részre osztjuk: az első marad sárga, a másodikhoz 1 evőkanál kakaóport és 1 evőkanál tejet keverünk, a harmadikat vérnarancsaromával vagy piros ételfestékkel színezzük. A három lapot külön-külön, sütőpapírral bélelt, 20×30 cm-es tepsiben megsütjük, majd kihűtjük.

Krém elkészítése

A vaníliás pudingport megfőzzük a tejben, majd hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a pudinghoz adjuk. A lapokat megtöltjük a krémmel úgy, hogy alulra a barna, középre a sárga, felülre pedig a rózsaszínű kerül.

Bevonat

A tortabevonót felmelegítjük, elkeverjük az étolajjal, majd amikor langyos, a sütemény tetejére simítjuk.

Pár órás pihentetés után hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

Tipp

A krémbe tehetünk kevés reszelt citromhéjat is, így friss ízt kap a sütemény. Ha még különlegesebb hatást szeretnénk, a tetejét díszíthetjük fehér csokoládécsíkokkal is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/angol-szelet/