Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Anikó szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 5 tojás
  • 17 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Krém

  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 9 evőkanál cukor

Tetejére

  • 3 dl habtejszín

Elkészítése

Kézi mixerrel először az egész tojásokat a cukorral habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat is. A tojásos-cukros keverékbe belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.

Szokásos módon megfőzzük a pudingot.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (20*36 cm) a tésztának több, mint a felét beleöntjük, majd egyenletesen elsimítjuk. A maradék masszába belekeverjük a kakaóport és tetszés szerint rákanalazgatjuk a sárga tésztára.

A még meleg pudingot pedig a nyers tésztára egyenletesen ráöntjük (simítjuk) és előmelegített sütőben 170 fokon kb 25-30 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!).

A felvert, kemény tejszínhabot a megsült és a már kihűlt sütemény tetejére egyenletesen rákenjük, azt pedig megszórjuk kakaóporral.

Tálalás előtt egyforma szeletekre vágjuk és úgy kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/aniko-szelet/